1989
Powo³anie firmy "Cer-Mac Sp. z o.o." poprzez zawi±zanie spó³ki miêdzy Spó³dzielni± Pracy Rybo³ówstwa i Przetwórstwa Rybnego "Certa" i firm± McLean Brothers Fisheries Inc. Wieloletnie do¶wiadczenie w po³owach okonia obu firm i du¿y kapita³ technologiczny kanadyjskiego partnera pozwoli³o osi±gn±æ wspólny cel jakim by³o uszlachetnienie oferowanego na rynki zachodnie polskiego okonia i innych surowców rybnych.
1993
Powstanie biura handlowego firmy "McLean Brothers Poland Sp. z o.o."
1997
Pozpoczêcie prac zwi±zanych z budow± nowoczesnej hali produkcyjnej.
1999
Po³±czenie Spó³ek "Cer-Mac" z "McLean Brothers Poland".
1999
Otwarcie nowoczesnego zak³adu produkcyjnego spó³ki spe³niaj±cego wymogi Unii Europejskiej. Nadanie uprawnieñ na eksport produktów do Wspólnoty poprzez nadanie numeru EU 32621801. Wprowadzenie systemu HACCP.
Podstawowym celem dzia³alno¶ci firmy jest produkcja najwy¿szej jako¶ci filetów ¶wie¿ych i mro¿onych z okonia i sandacza.
W zwi±zku z w±ska specjalizacj± i ci±g³emu d±¿eniu do jak najlepszej jako¶ci produktów systematycznie udoskonalamy system zarz±dzania jako¶ci±, dlatego nasze produkty cechuje najwy¿sza ¶wiatowa jako¶æ w swojej klasie i uznanie klientów.
2011
Otrzymali¶my Certyfikat Upowa¿nionego Przedsiêbiorcy AEO.